הפשרת קרקעות חקלאיות לבנייה

תוכן עניינים

האם תוכלו לדמיין קרקע חקלאית או שטח פנוי הופך להיות מרכז תוסס של מגורים ומסחר? זהו העולם של הפשרת קרקעות – תהליך חדשני ומרתק, המתחיל בשינוי ייעוד הקרקע ומתפתח למסע ארוך ומורכב. אנו ב'קרקעות ישראל' מביאים לכם את הידע, הניסיון והתובנות לנתיב ההצלחה בתהליך ההפשרה, תוך חישוב דייקני של הסיכויים להגשמת הפוטנציאל המלא של כל קרקע.

מה משמעות המונח הפשרת קרקעות?

משמעות המונח הפשרת קרקעות היא תהליך בו משונה ייעודה של קרקע מייעוד חקלאות לייעוד עירוני אחר. הפשרה יכולה להעיד על שינוי ייעוד מקרקע חקלאית לקרקע בייעוד למגורים, למסחר, לתעשייה וכו'.

כל קרקע בישראל מסווגת לשימוש מסוים שנגזר מתכניות המתאר הארציות והמחוזיות השונות. קרקע יכולה להיות בייעוד למגורים, למסחר, לתעשייה, למלונאות, לשימור ולחקלאות.

הפשרת

מה הם הגורמים המשפיעים על הפשרה?

ראשית, יש לזכור כי ככל שמדובר בהפשרת קרקעות הרי שאין בטוחות ואין וודאות כי קרקע חקלאית מסוימת תופשר. כמובן שקיימות קרקעות חקלאיות למכירה שהפשרתן כבר אושרה, אולם מחירן כבר מגלם זאת.
פרמטרים נוספים המשפיעים על סיכויי ההפשרה של קרקע:

  • קרבה ליישוב קיים – ככל שקרקע חקלאית קרובה יותר לגבולות יישוב קיים סיכוייה להיות מופשרת גדלים.
  • מגבלת האוכלוסין – תכנית המתאר הארצית הרלוונטית קובעת מגבלות אוכלוסין לגבי ישובים שבקרבתם ניתן להפשיר קרקעות לבנייה. קרוב לוודאי כי קרקעות חקלאיות בקרבת ישובים הנושקים למגבלה זו לא תופשרנה.

תהליך הפשרת קרקעות

תהליך הפשרת קרקעות: יצירת ערך מעבר לרווח. בלב התהליך עומדת המרה של קרקעות חקלאיות למגורים ומסחר, תוך התמקדות בצרכים העכשוויים והעתידיים של שוק המקרקעין.

בקרקעות ישראל, אנו מציעים ניתוח מעמיק של המצב הרגולטורי והאפשרויות הקיימות, לצד תכנון מדוקדק לכל שלב בתהליך.

כאן תמצאו את הידע להבין ולנצל את הפוטנציאל הנסתר בכל פינת קרקע.

המשמעות של בעלות פרטית

בישראל, המדיניות הרגולטורית קובעת כי בעלות פרטית על קרקעות אינה מעניקה זכויות מוחלטות. גם במקרה של קרקעות חקלאיות, שבמבט ראשון נראות כמו הזדמנות זולה, יש לזכור שתהליך ההפשרה עלול להיות מורכב. בקרקעות ישראל אנו מספקים מומחיות ותמיכה בכל שלב, לצד ניתוח מקיף של האופציות והסיכויים להפשרה.

ליבת התהליך: יצירת תוכנית מתאר חדשה

כאשר רשות מקומית או בעל קרקע פרטי יוזם תוכנית מתאר (תמ"א 35), הדרך ארוכה ודורשת דיוק והבנה עמוקה של הפרטים. כחלק משירותינו, אנו ב'קרקעות ישראל' מציעים ייעוץ מקצועי לעבור את תהליך האישורים בוועדות השונות ביעילות ומקצועיות.

מעבר לקבלת האישורים, עומדת גם סוגיית ההפקעה ואיחוד וחלוקת הקרקע

התהליך דורש הבנה רחבה של ההשלכות הרגולטוריות והאפשרויות הקיימות. אנו ב'קרקעות ישראל' מומחים ללוות ולהנחות בכל אחד מהשלבים הללו, ולהבטיח שהתהליך יתקדם באופן חלק ויעיל.

סיום תהליך ההפשרה

בשלב הסופי של ההפשרה, עומדת בפניכם האתגר של קבלת האישורים הסופיים. השלב הזה קריטי להצלחת הפרויקט. ב'קרקעות ישראל', אנו מסייעים להבין ולנווט בין הדרישות המורכבות של הרשויות השונות, תוך ניהול יעיל של התהליך עד לשלב הסופי של קבלת היתרי הבנייה.

הפשרת קרקעות לבנייה

מה אפשר לעשות עם קרקע חקלאית?

כאשר מחזיק אדם בקרקע חקלאית, בין אם מדובר בבעלות פרטית הרשומה בטאבו ובין אם באמצעות החזקת זכויות החכירה בקרקע בבעלות רשות מקרקעי ישראל, הרי שהשימוש היחיד המותר בקרקע הוא חקלאות.

משמעות הדבר היא שהמחזיק בקרקע לא יוכל לעשות בה שימוש שונה מכך, לא ניתן יהיה להקים עליה מבנים למגורים, מבני מסחר ותעשייה או כל שימוש אחר.

מה אפשר לעשות עם קרקע שעברה הפשרה?

ברגע שקרקע חקלאית עברה בהצלחה תהליך הפשרה שלאחריו היא מותרת לשימוש אחר, הרי שניתן עתה לעשות בה שימוש בהתאם לייעוד החדש שניתן לה.

במידה וייעודה הופשר למגורים, כמו מרבית המקרים, הרי שכעת ניתן יהיה להקים מבנה או מבני מגורים על הקרקע בהתאם לאישורים ולתכניות השונות וליהנות משווי גדול משמעותית יחסית לשוויה של הקרקע לפני ההפשרה.

יש לשים לב כי במידה והקרקע בבעלות רשות מקרקעי ישראל, בתום תהליך הפשרתה היא תוחזר לידי הרשות תמורת תשלום פיצוי צנוע לחוכר שהחזיק בה עד אותה העת.

לסיכום: מומחיות והצלחה בהפשרת קרקעות

בקרקעות ישראל, אנו גאים ביכולתנו להנחות אתכם דרך המסע המורכב והמרתק של הפשרת קרקעות. מתוך ניסיון עשיר ומומחיות מקיפה, אנו מספקים יעוץ, תכנון והדרכה בכל שלב ושלב, מתחילת התהליך ועד לסיומו המוצלח.

בפנייה אלינו, אתם מבטיחים לעצמכם שותף אמין ומקצועי, שיעזור להגשים את הפוטנציאל האמיתי של כל קרקע ולהפוך כל פרויקט להצלחה נדל"נית.

/ 5.

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן