איך מכינים קרקע לבנייה?

תוכן עניינים

אם גם אתם מעוניינים לרכוש קרקע למטרת בנייה, יש לפנות אל חברה שמציעה קרקעות מופשרות לבנייה או אל אדם פרטי שמציע את הקרקע שלו למכירה. במאמר זה נפרט אודות יתרונות קניית קרקע מחברת נדל"ן ונעדכן אתכם בכל שצריך לדעת אודות פיתוח והכנת קרקע לבנייה. הבה נתחיל!

יתרונות רכישת קרקע מחברת נדל"ן

פנייה אל אדם פרטי למטרת קניית קרקע תחייב אתכם בעריכת בדיקות קפדניות טרם קניית הקרקע, כמו למשל בדיקת שטר הבעלות, בדיקה שהקרקע אכן מיועדת לבניה, בדיקה שמדובר על קרקע ללא החרגה (שניתן לבנות עליה מיידית) ועוד.

לכן, רוב האנשים מעדיפים לפנות אל חברת נדל"ן בעלת מוניטין מוצלח בתחום אשר מציעה קרקעות מופשרות למטרת השקעה ובנייה במיקומים אסטרטגיים, קרקעות אשר נבדקו מ-א' עד ת' טרם החברה המליצה עליהם ללקוחותיה.

בנוסף, חשוב לדעת שחברות נדל"ן מוצלחות מלוות את לקוחותיהם לאורך כל תהליך הרכישה של הקרקע והכנת הקרקע לבנייה, דבר אשר כולל גם ליווי משפטי צמוד.

איך מכינים קרקע לבנייה

פיתוח קרקע – השלבים העיקריים

רכשתם קרקע ואתם מעוניינים לדעת איך מכינים אותה לבניה? תהליך פיתוח קרקע כולל את 5 השלבים הבאים:

  1. שלב ראשון – פינוי של הפסולת על הקרקע ויישורה. פעולות אלו יעשו בשטח העבודה באמצעות כלי צמ"ה. בתחילה, יתבצע גידור ראשוני של אתר הבנייה/שטח הקרקע. לאחר מכן הטרקטור יתחיל לבצע חישוף ראשוני, יישר של גובה הקרקע, פינוי פסולת והידוק של הקרקע.
  2. שלב שני – שלב זה יכלול חפירה של הקרקע ובמקרים מסויימים החלפת אדמת הקרקע באחרת.
  3. שלב שלישי – בשלב זה ימוקמו כל התשתיות. הראשונה תהיה תשתית ביוב מרכזית ולאחר מכן חיבור של תשתיות המים. החפירה תיעשה באמצעות כלים קטנים וזאת למטרת חישוף של השטח. לאחר מכן תמוקם צנרת הביוב ויחפרו בקרקע שוחות, הצינורות יחוברו לתשתית המרכזית ותתבצע בשנית סגירה של הקרקע והידוקה.
  4. שלב רביעי – בשלב זה ימוקמו קווי החשמל (חובה שהדבר יעשה לאחר מיקום צינורות המים).
  5. שלב חמישי – פיזור והידוק של שכבות. פיזור של המצע בעזרת טרקטור. לאחר מכן תתבצע השקייה של הקרקע והשלב האחרון יהיה הידוק קרקע באמצעות מכבש.

הידוק קרקע כהכנת קרקע לבנייה – חשוב לדעת

טרם מבצעים עבודות עפר ופיתוח באותו מגרש אותו רכשתם, חובה להדק את הקרקע הקיימת. ההידוק תמיד יעשה לאחר שהקרקע עברה חישוף (הרחקה של פסולת וצמחיה).

מה המטרה של הידוק קרקע בהכנה לבנייה?

המטרה של הידוק היא למנוע שקיעה של הקרקע הקיימת כאשר מבצעים פעולות של הידוק הקרקע ומילוי של הקרקע הידוק של הקרקע וכן למנוע שקיעה של הקרקע בעת חדירת מים (רטיבות) לשכבות המילוי שלה.

נכון לשנת 2019 מקובל לבצע הידוק קרקע בשיטה הדינאמית. כלומר, הידוק מהיר באמצעות מכונה ייעודית חדישה כאשר כל נתוני ההידוק מתוכנתים מראש. יש בקרה על הפעולה באמצעות מסך נתונים. הפעולה בטיחותית ביותר (אין סכנה של חלקים מתעופפים), יש אפשרות לבצע עבודות נוספות ליד מכונת ההידוק (בניגוד לשיטת ההידוק המסורתית) ויש אפשרות לבצע הבטחת איכות ולתקן מיידית את האיזורים החלשים וזאת באמצעות פעולת הידוק נוספת.

כעת, כל שנותר לעשות הוא לוודא שהדברים נעשים כראוי. בהצלחה!

/ 5.

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן